Trädfällning på Högberget

Tyvärr var den gamla tallen i vägen. Den fick stryka med, men vi ska se till att den ger värme till både oss och andra, samtidigt som den bidrar till att vi gör elnätet lite bättre.

Det är knappast många av våra blogginlägg som kommer handla om träd och växter. Eller? Förvisso, om vi gör samma sak vid kontoret som Tobias har gjort hemma så kommer det finnas bärbuskar av blandade slag vid kontoret vilket år som helst.

Vi behövde ta ner tallen

Vi har en väldigt fin baksida, med gräsmatta, bänkbord och grillplats. Där stod också nyss en riktigt fin tall, men den skuggade taket något fantastiskt. Taket som vi snart ska byta och taket som ska proppas fullt av solpaneler på sikt.

Det är lite sorligt att ta ned den, men vi lovar, vi har fler träd och de andra får vara kvar. Tallens tas ned av Svens skogsvård, som vi har blivit rekommenderad att använda från flera olika håll. Det krävs säkerligen rätt god kompetens för att ta ned så stora träd utan att vi behöver flytta på någonting runt om. Vi hade gärna gjort det, men han bad oss att inte göra något alls, för han verkar få allt att landa precis där han vill ha det.

Trädet tas ner i flera steg

Vi kommer bli en nätbalanserare

Vi må vara ett spretigt företag. Vi undervisar i skolan, vi bygger skolplaneringstjänster och helt plötsligt så hamnar vi också lite i energibranschen.

Planen är att montera rätt stora batterier i fastigheten i samband med solpanelerna så att vi både har en bra batteribackup för vår verksamhet – samtidigt som vi kan hjälpa regionens elleverantörer genom att balansera elnätet. Detta görs genom att batteriet står uppkopplat och kan laddas i och ur med kort varsel utifrån nätets behov. Vi tror och hoppas att det blir win-win för både oss och elnätet inklusive dess aktörer.

Men vi är inte där än. Det ska bytas tak, det ska installeras solpaneler, det ska grävas ned jordspett och det ska fungera med timingen för alla inblandade aktörer.

Om man har en fastighet så ska man använda den smart

Att ha ett tak med rätt läge och inte producera el där känns slösaktigt. Dessutom kommer vi så snart vi kan se till att se över värmesystem och annat där vi ska producera både värme och kyla på smarta sätt. Vi har goda resurser att göra det här bra, så därför ska vi ta vårt ansvar.

Vi har rätt läge, rätt kompetenser och rätt kontaktnät för att göra bra saker av det här, så det blir bra på sikt.

Masterdata hjälper skolor med Gy25 varje dag

Det är kul att se att Masterdata används, trots att det är semestertider. Det syns dock att några av er kom tillbaka redan för två veckor sedan. Vi anar att det är många som har funderingar kring Gy25-strukturer och vi är glada att vi kan få vara ett av era verktyg för att få ihop verksamheten.

Har du inte varit in än?

Besök masterdata och förstå hur Gy25 och andra läroplaner hänger ihop.

Sista semesterveckan

Tobias är tillbaka från semestern och de flesta andra är tillbaka under nästa vecka. Vi har haft en visning i veckan och lite support för nya kunder och har snabb återkoppling. Vi snittar på att ha löst era problem inom en timme, även under semestersäsongen, så tveka inte att höra av dig om du behöver något.

Här är en bild från Tobias bilsemester i Europa. Kan du gissa varifrån denna bild kommer? Tobias hade inte haft en aning, men du kanske vet bättre.

Om du behöver en ledtråd så är fotot taget från ett känt TV-torn.