Se vårt nya fina tak!

Vad gör en VD för ett typiskt it-bolag en torsdag-eftermiddag? Ingen aning, det här är inte ett typiskt bolag med en typisk VD. Idag är Tobias iklädd snickarbyxor och klättrar på ställning.

Röd plåt blev svart betong

Nu är nya taket på plats, istället för röda plåtar har vi svart tegel på taket. Det blir lite annorlunda. Vi är många som tycker att svart är praktiskt och i kombination med solpanelerna så passar svart extra bra, eftersom det blir att smälta in bättre.

Såhär såg taket ut innan. Det var inga dramatiska fel på det, men vilket år som helst hade det kunna bli spännande. Plus, så klart, att om man sätta en massa solplaneler på taket så vill man ju att taket ska vara fräscht, så man inte måsta lossa på panelerna om 5 år för att byta tak.

Vi var inte på taket för solpanelerna

Tobias som är Plan Digitals VD är van hantverkare. Plan Digitals nya kontorshus är den tredje fastigheten under hans nuvarande ansvar och han har inga problem med att fixa ett och annat moment själv.

Idag skulle det målas ändar på vindskivorna. De ska målas en gång till, men det tar vi ett annat år. Det viktiga nu är att ändarna blir lite skyddade. Plus att det ser lite bättre ut mot gatan och gården på baksidan.

Observera att det vita färgkladdet på takplåten inte är Tobias fel. Det är gammal färg från en tidigare ägare. 🙂

Elektrikerna är på plats och har snart knutit ihop taket med källaren

Vi har planerat ett schakt och elektrikerna följer vår modell. Det är oklart om schakt är något som normala människor går igång på, men det gör Tobias. Schakt är som bra programmering, det går att göra en bra grund och sedan bygga vad som helst av det, ungefär. Genom att ha en bra kanal mellan våningar så blir det t.ex. riktigt enkelt att dra nätverk, värme och annat senare.

Här har vi en växelriktare i källaren. Väldigt långt ifrån taket, men det är inte alls många meter kabel emellan. Uppskattningsvis 6-7 meter, nästan spikrakt ner från vinden, eftersom vi så klart planerade schaktet hela vägen upp på taket. Elektrikern var mycket nöjd med hur det tänkts. 🙂

Idag har vi stoppat support-spam!

Robotar har hittat in i vår support och skapat lite oreda. Men några timmar senare införde vi ett skydd och nu hoppas vi på lugn och ro.

Idag är det några som meddelat att vår support har varit konstig. Vår support får oerhört mycket beröm nationellt, men just idag var det lite spännande. Spam-robotarna har hittat in till oss och vi fick addera en Captcha. Vi använder Googles reCaptcha version 3, som är helt passiv. Du måste inte kryssa i någon ruta om att du inte är en robot och du behöver heller inte säga vad som är trafikljus.

Vi hoppas att den håller busarna ute. Ursäkta till er som fick lite störningar idag. Era ärenden kom in och de löstes, men det såg lite konstigt ut. Vi snittade som vanligt på att lösa alla ärenden på långt under timmen. Snabbaste ärendet under eftermiddagen var nog 4 minuter. Det är ingen rekordtid för oss, men bäst hittills den här veckan.

PedPers 2024 på plats, SCB ändrar även i år!

Även i år har SCB ändrat sin rapport och tagit bort en kolumn.

Nu har vi skickat ut en ny version av Plan Digital. Den mest akuta nyheten är rimligtvis att nya PedPers är på plats, som kom ut i fredags.

Precis som till 2023-rapporten så har SCB valt att ta bort en kolumn. Om ni använder Plan Digital så behöver ni inte göra något annat än förra året, det bara fungerar. Om ni klipper och klistrar mellan andra system så var beredda på att kolumn J är borta. Den är inte bara raderad, du får inte ta bort den, utan tiden som fanns där har nu hamnat i den tidigare kolumnen R, som nu är Q.

Gy25-legitimationer växer fram

Vi har även nu börjat få in Gy25-legitimationer och markerar alla behörigheter i systemet rätt, med guldstjärnor och alla tänkbara listor precis som tidigare. Vi har förbättrat legitimationsmatrisen där ni ny lite tydligare kan se hela verksamheten.

Av någon orsak så skickar Skolverket inte ut alla Gy25-legitimationer hittills, vi försöker få dem att berätta varför. T.ex. när VD Tobias begär ut sin egen legitimation så finns varken Gy25 eller Gyan25 med, fast de borde. Vi återkommer när vi vet mer. Om du vet mer – berätta gärna för oss!

Plan Digital jobbar med Hockeynavigator och Salming

Idag har vi sett något så ovanligt som Tre kronor (legends) i lilla Smedjebacken, där vi verkar.

Vi är inte bara gäster, utan vi är en liten del av föreningen som arrangerar det här, nationellt.

Det har varit idrottstema hela dagen i Smedjebacken idag. Föreläsningar och samtal av ett flertal stora namn inom landets idrotter.

Dagen arrangerades av den lokala ishockeyklubben (SHC) tillsammans med Hockeynavigator.

Efter alla föreläsningar kördes en vänskaplig match mellan den SHC och Tre Kronor Legends, som alltså är ett lag som åker runt på olika välgörenhetsevent och mys-spelar lite för att samla in pengar och skapa lite intresse. Laget består av stjärnor som pensionerat sig från att spela hockey. Vi som tittade på hockey under 90- och 00-talet känner igen i princip varje namn.

Kvällen avslutades med lite festligheter med Stiko Per Larsson som alla vi som håller på Leksand känner till, då han brukade inleda matcherna med live-sång. Det blev allsång på kvällen idag när han avslutade sitt uppträdande med låten ”Bröder”, som blivit en Leksands IF-låt.

Plan Digital blev kontaktade av Hockeynavigator i somras och fick frågan om vi vill hjälpa organisationen, som ska bli rikstäckande inom ett flertal idrotter. Vi agerar expert i it-frågor runt appar, molntjänster och annat. Vi har aldrig gjort något liknande uppdrag förr, men det är en ära att bli rekommenderade. Det är också kul att jobba lokalt. Den här föreningen, med de stora stjärnorna kommer att ha sitt säte i Smedjebacken. Vi har alltså träffat Stig Salming och andra stora namn flera gånger i Smedjebacken. Det tycker vi är enormt häftigt.

Vad är då hockeynavigator? Plan Digital har berättat för Curre Lundmark och Stig Salming hur man kan tänka kring applikationer. Här kan de berätta för dig hur man kan tänka kring barns idrottande. Båda arbetar som ”beskyddare” i den här organisationen, precis som Plan Digital är, i teknikfrågorna.

Här kan man läsa lite mer om Stig Salming, Curre och andra som beskriver projektet samt hockeylaget med oväntat rörliga gubbar. 🙂

FOTO: TT Nyhetsbyrån

https://www.sportbibeln.se/hockey/sa-ser-ikonen-stig-salmings-liv-ut-i-dag-ett-ar-efter-stora-sorgen-hjalper-han-ungdomar-ar-en-beskyddare/

https://www.swehockey.se/landslag/vaara-landslag/tre-kronor-legends

Vi kommer säkert få orsaker att prata mer om det här projektet en annan gång. Nu tackar vi för ikväll. Tack för ett bra arrangemang, extra tack till superkvinnan Kristina i Mora som roddar ihop stora delar av det här. Att du orkar få ihop så mycket!