Filmintervju från morgonsoffan

I Smedjebacken där vi verkar finns ett koncept för företagsfrukost som kallas Morgonsoffan. Det här är första gången som Plan Digital har intervjuats offentligt. Se Tobias (VD och grundare) berätta i ca 10 minuter vad Plan Digital arbetar med.

Filmtips för kalla vinterdagar: Nu när musikhjälpen är över så kan ni titta på Plan Digital istället, bättre julklapp har sällan skådats.

Det tog Tobias ungefär en månad att våga titta på klippet själv. Han vill inte höra sig själv och än mindre se sig själv, men enligt rykten på stan så skötte han sig bra. Visst kan man ana att han är programmerare? Han brukar inte direkt beskriva sig själv som ett försäljarmaterial. Lämna gärna en kommentar i bloggen eller på sociala medier och säg något snällt så Tobias vågar bli intervjuad igen.

Vill inspirera till teknik

Det här är nog den största exponeringen vi gjort, trots att vi inte ser det som marknadsföring eftersom vi tror att alla kommuner som det här når ut till redan använder Plan Digital. Vi ser det som en chans att visa vad en liten ort som Smedjebacken faktiskt kan göra.

Vi är faktiskt riktigt stolta över vad vi lyckats med och vill inspirera unga, vuxna och andra företag i trakterna och visa att en betydande molntjänst faktiskt växer fram i Smedjebacken. Grannkommunen Ludvika som vi naturligt tävlar emot har minst en fantastisk molntjänst, men Smedjebacken har kanske aldrig haft den typen av produktioner? Inte vad vi har sett i alla fall.

Många tror kanske att man måste jobba inom kommunen eller hos ortens stora stålverk som är den kanske stora arbetsgivaren. Eller att man måste flytta till storstäderna för att jobba med teknik. Vi vill visa att man kan satsa på digital innovation och andra häftiga vägar även i dessa småkommuner.

Vi berättar också om friskvårdstjänsten

Hmm, sa vi en (1) molntjänst? Eller kan det vara två? I samma företag? I intervjun passar vi nämligen på att nämna att vi har en prototyp på nästa tjänst. Första avtalet med kund skrevs här om veckan och vi återkommer i ett separat inlägg om det här när det känns klockrent, vilket kanske blir i januari.

Du behöver inte ens spola framåt, vi inleder!

Se filmklippet från Morgonsoffan i Smedjebacken här. Tobias är den första av flera att bli intervjuad, men du kan hoppa in till 2:10 ifall du inte vill ha intro. Kika gärna på hela klippet, t.ex. har vi också ett UF-företaget Custom Beads, som Plan Digital varit drake till. Plus en massa annat, inte minst ett liveuppträdande med mysig julmusik.

Tack Julia Rosqvist för en bra intervju!

Det händer som sagt mycket nu

Vi har nog inte berättat det i bloggen, men som det sägs i klippet så är det många skolor som är på gång nu. Den veckan som vi blev intervjuade så installerade vi kanske fler skolor än vad vi samlat på oss under alla år fram till den veckan. Vi gjorde alltså våra första fyra år på en vecka, om man ser till antal skolor. Många veckor ser ut så just nu.

Men varför har vi inte sagt något? Vi brukar ju sätta upp stora skyltar om nya kunder?! Det är mer regel än undantag i avtal att vi inte får använda kundens varumärke i vår marknadsföring, vilket bloggen eventuellt räknas som. Så vi är lite försiktiga. Vi kommer till och med behöva ta bort logotyper från vår webbplats framöver. Men det gör inte så mycket, vi börjar känna att vi har legitimitet så att det räcker ändå nu.

Just nu programmerar vi också en ny version som vi hoppas ska släppas till några av de nya skolorna innan jul. Då gör vi en del yrkesprogramsrektorer glada, tror vi.

God jul och gott nytt år!

Vi passar på att önska alla en god jul. Vi kommer jobba under dagarna vid jul och nyår och vi kommer finnas till tjänst som vanligt, men kanske med lite längre svarstid fram till början av januari.

Bonus: Vad stämmer om Tobias?

Vilket av följande har näringslivschefen Roger eventuellt sagt om Tobias? Tobias är:

  • fantastisk framför kameran
  • 5 kg för tung
  • söt
  • klurig
  • Alla ovanstående, men Roger säger ingenting om Tobias

Svaret skulle i teorin kunna finnas 55:40 in, alltså här: https://www.youtube.com/watch?v=oYROglk1KQ0&t=3340

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *