Inte bara lärarna som blivit bra på digitalisering

Samarbeta bättre hemifrån med Plan Digital. Vi gör vad vi kan för att du ska kunna jobba smidigare på egen hand.

Dessutom hör vi skolorna berätta att ni kan sätta upp kostnaden på Corona-kontot.

Förutom att lärare och elever har tvingats bli skickliga på digitala verktyg under senaste halvåret så har rektorerna också drillats i ett antal nya verktyg, kanske framförallt inom videokonferens.

Plan Digital har sedan det uppfanns 2012 haft flera mål, där ett är att minska behovet av kommunikation och möten. Vi har ingenting emot att ni har möten, men om ni inte har möjlighet att ses så ska ni i största möjliga mån kunna få bra flyt i arbetet även hemifrån. När Plan Digital centraliserar stora delar av era planeringsprocesser, t.ex. timplaner och tjänstefördelning så finns det inget som begränsar att ni jobbar med det på distans. Tvärt om så kanske det gör arbetet lättare?

”Det har blivit färre besök och telefonsamtal”

Fråga gärna någon av alla våra kommuner och se hur de arbetar. Om du vill ha referenser så är det bara att du säger till.

Dessutom har vi nu hört kommuner berätta för oss att ni kan finansiera Plan Digital genom att bokföra det som en Coronakostnad. Eftersom skolorna upplever att Plan Digital hjälper rektorer, administratörer och schemaläggare att göra ett bra arbete hemifrån så tycker vi att det här känns klockrent.

Hur det fungerar rent bokföringstekniskt och hur det hanteras inom kommunen, det vet vi ingenting om. Men det vet nog ni. Annars kan vi hjälpas åt att få klarhet i det.

Vi har pratat med ett par kommuner om nya funktioner

Vi har inte planerat att släppa några större funktioner i år. En gymnasiechef har till och med sagt att Plan Digital redan är bra ” – ni behöver inte göra mer”. Men vi är aldrig nöjda.

Vi klurar dock på funktioner som hjälper skolledarna till kollegialt mentorskap, alltså att Plan Digital hjälper er att hitta stöd för lärare som är ovana att undervisa i någon kurs. Vi har börjat fila lite på hur det kan fungera, men vi har redan hört från en rektor och två gymnasiechefer att det här skulle göra det lättare att leva upp till exempelvis HÖK18.

Kontakta oss gärna om ni vill bolla vidare om andra spännande funktioner.

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *