Plan Digital köper ny kontorsfastighet

Plan Digital har förvärvat en ny kontorsfastighet på Högberget i Ludvika. Fastigheten kommer att vara bas för företagets team och underlätta framtida tillväxt och innovation.

Nya kontoret

Tvätteriet som blev trafikskola som blir kontor

Vi kan nu stolt meddela att vi har förvärvat vår allra första fastighet. Det är ingen vanlig fastighet, utan en tidigare trafilskola på hela 400 kvadratmeter. Innan dess var det ett tvätteri, vilket på flera sätt gör fastigheten mer intressant. Den är oerhört rejäl byggd i alla led, vilket kommer kunna bli användbart på nya sätt. Den är bara lite gammal, men mycket ska förnyas!

Vill ni flytta in?

Tanken är att denna plats inte bara ska bli vårt huvudkontor utan också ett tillhåll för kreativitet, samarbete och gemenskap. Inte bara för oss i Plan Digital, utan förhoppningsvis tillsammans med fler företag på sikt.

Vi har en plan om att på flera sätt jobba med skolan. Skolorna är ju våra kunder, men vi tror nog också att skolan i viss mån kommer att vara hos oss. Vi kommer även försöka ordna en del kontor som lämpar sig för små företag som vill testa sina vingar och skaffa sitt första kontor. Kanske lite cospace-aktigt, vi får se.

Gymnasieskolan är vår närmsta granne

Till vänster i bilden ser vi Högbergsskolan, VBU som är våra kollegor, kunder och arbetsgivare på olika sätt. När vi gjorde vår ”plus och minus-lista” så blev det flera tänkbara plus av att ha just den grannen. Det skadar inte ett dugg att vi är så nära varandra att vi nästan kan dela wifi. 🙂

Blandar distans med gemensamt kontor

Vi i it-branschen är skickliga på att arbeta på distans. Det är nog den här branschen som mest har bidragit till hur bra det fungerar idag, eftersom det är helt normalt att driva it-projekt med deltagare från t.ex. olika länder.

Men vi har sagt i flera år att vi vill ha något eget, istället för att behöva låna konferensrum varje gång vi vill ses. På tal om det, tack Science Park, Samarkand och Ludvika kommun för lånen. Vi kommer säkert behöva det någon gång till.

Utbildningslokaler och social mötesplats

Vår vision sträcker sig långt bortom bara att ha ett kontor. Vi ser vår nya fastighet som en möjlighet att skapa en miljö där vi kan hålla utbildningar, workshops och evenemang på plats. Inte bara för nya och framtida kunder, utan även för andra som behöver använda ett konferensrum eller liknande.

Om vi känner oss själva rätt så blir det säkerligen någon typ av VR- eller spelrum också. Vi har byggt flera upplevelserum förr och det vore nästan konstigt om vi inte skaffar ett till oss själva. Pysselrum? Innebandysal? Kanske inte, men vi är i en kreativ fas där ingen idé är för konstig.

Vi har inte tänkt klart, knappt ens börjat

Vi ser fram emot att forma denna plats tillsammans inom Plan Digital och med andra intressenter. Håll ett öga på oss via sociala kanaler, eller ta kontakt om ni vill bidra eller ta del på närmare håll.

Men vi har vissa större investeringar som vi vill göra tidigt. Vi håller just nu på att titta på diverse energifunktioner, både produktion och att bättre använda den som vi redan köper in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *