Kundträff idag!

Det var väl på tiden att vi hade en öppen grundkurs för alla användare igen!

Det var alldeles för länge sedan sist, att vi hade en kurs dit vilken kund som helst fick anmäla sig. Under ungefär 2 år har det bara varit träffar riktade till en specifik kund, men nu var det öppet för alla. Syftet med dagens träff var att få med både nya och gamla kunder, där det finns enstaka individer på skolorna som kanske inte har hunnit bekanta sig med våra arbetssätt.

Vi pratade om i princip alla funktioner

Vi pratade om allt från timplaner, tjänstefördelning, loggar, gränssnitt och schemaexport. Det var mycket information och förhoppningsvis fanns det lite godis till alla.

Rektorer, gymnasiechefer och schemaläggare

Det var ett flertal roller med idag och tonvikten låg där den gör i Plan Digitals arbete generellt, alltså hos rektorer och olika typer av administratörer. Det här var vår första träff där vi också både hade kommunala och privata aktörer med, vilket skulle kunna vara extra spännande om det blir diskussioner efteråt.

Vilket det inte blev…

Det var ovanligt tyst idag. Inte en enda fråga eller kommentar. Var vi helt sjukt pedagogiska? Var varje detalj perfekt? Eller var folk så trötta i huvudet att de egentligen bara ville gå hem?

Vi hoppas i alla fall att deltagarna var nöjda och att de lärde sig något, vilket det lät som.

Nästa kurs på torsdag

På torsdag har vi en lite särskild kurs, en variant som åtminstone inte vi har haft tidigare. Den riktar sig enbart till våra tidiga kunder, alltså de som har varit med ett tag. Orsaken är att Plan Digital helt enkelt är en annan och klart bättre produkt än 2017 då de första skolorna började använda våra tjänster. Vissa har kanske fastnat lite i gamla hjulspår och inte lärt sig våra senaste trick. Om Plan Digital var en bra produkt när de köpte den så är den i så fall himmelsk idag. Vi har kapat ett antal klick i många processer, vi har mer automatik och vi har mer kraftfulla verktyg generellt. Våra nya kunder har eventuellt köpt Plan Digital på dessa premisser, så de vet redan vad det allra mesta handlar om.

Vi har inga fler öppna kurser nu, men vill gärna

Vi har ett antal kundspecifika kurser framöver, både inbokade och sådana som fortfarande är på ritbordet. Men vi har gärna fler träffar. Vi kanske borde ha en träff i kvartalet eller så? Kanske med ett tema som just du önskar? Vi är öppna för förslag. Vi behöver inte ha kurser ifall allt redan är glasklart, men å andra sidan är det givande att ses och bara diskutera möjligheter och potentiella förbättringar.

Galaxen då?

Ett angenämt växtverksproblem är ju att vi inte kan samlas lika lätt som förr. För två år sedan när alla våra kunder fanns inom en 7-mils radie från oss så kunde vi alla ses i Galaxen och äta gofika och diskutera både högt och lågt. Den biten är lite svårare nu, eftersom vi inte blir särskilt kompletta. Men likväl, de som sågs i Borlänge förr kan ju ses i Borlänge igen, men det är ju desto fler som blir lite utanför nu.

Det är väl ändå trevligast att ses, även om det är enklare digitalt? Digitalt är också miljövänligt och tidssparande, vilket är viktiga frågor för oss.

Hur löser vi det här på bästa sätt? Vi lyssnar och hoppas att någon föreslår något optimalt.

Vi ses på torsdag, några av oss!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *