Vi önskar glad påsk med GY25 i masterdata!

Vi får frågor var och varannan dag om när GY25 kommer in i Plan Digital. Vi har internt bestämt oss för en metodik.

Kyckling

Masterdata ska stämma först

Plan Digitals påskägg i år innehåller GY25, men du får vänta lite till innan du smaskar Gy25-godis inuti Plan Digital, men det finns en aptitretare i Masterdata.

Första steget för oss, innan ämnen och kurser, eller nivåer som det kallas från och med GY25, är att se till att det ser rätt ut i vår nya tjänst, Masterdata. Masterdata är en helt öppen, gratis tjänst som vi lanserade under slutet av 2023 bara för att tillgängliggöra en del information som är svår att hitta på Skolverket.

Det dröjde dock lite innan Skolverket fick ordning på allt kring GY25, men nu tror vi att det mesta har satt sig och därför publicerar vi nu samma material. Vi försöker att ha samma datakvalitet som Skolverket, men ibland kan listor trassla. Vi känner dock inte till några fel idag, tvärt om så har vi faktiskt ibland högre datakvalitet än Skolverket. Det finns flera situationer då de själva har blandat ihop kurskoder eller valbara programfördjupningskurser.

Vi har fått ut program och inriktningar idag och du är välkommen att använda tjänsten hur mycket du vill, även om du inte använder Plan Digital till vardags. Dela gärna länken med dina kollegor inom skolan.

Gå in och kika direkt och se precis hur tydligt allt är. Har du sett förresten att de har nya studievägskoder på inriktningarna? Vi hade nog trott att de skulle behållas från GY11…

Ämnen i GY25

Program och inriktningar i GY25

Plan Digital synkar med Masterdata

När vi alla är enade om att Masterdata ser ut att stämma och att det känns komplett, då kan vi börja synka in alla uppgifter i Plan Digital, vilket vi räknar med att göra i april, åtminstone för vissa skolor. Vi smygstartar lite så snart det bara går. Det räcker inte bara med att synka, vi måste bygga om lite i systemet. T.ex. finns det ju egentligen inga kursnamn längre. Så vi måste göra om lite hur saker visas.

Flera nya kunder i mars

Vi kan väl också glädjas av att vi har rullat igång 3 nya huvudmän under mars och utökat hos en annan. Vi skaffar oss skolkollegor i Skåne, Småland, Västerås och Stockholmsregionen. Kul och som vanligt är vi jättetacksamma för att vi får förtroendet!

Glad påsk!

Vi ses igen nästa vecka, då ska vi fortsätta att skapa bra saker.

Visst hörde du om nomineringen också? Vi är fortfarande malliga!

Nominerade till årets tjänsteföretag!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *