Årets mest intensiva vecka?

Nästan alla är på lov, men rektorer, schemaläggare och andra som planerar och leder skolan jobbar på för fullt. Vi finns här som support och bollplank kring strukturer och andra frågor. Vi är också rätt säkra på att fler skolor ansluter till Plan Digital under närmsta tiden.

Sportlovet syns utanför fönstret och i webbläsarfönstret

I den här delen av Sverige (Dalarna) är det sportlov. Hos oss märks det på flera sätt, att riksväg 66 utanför är fantastiskt trafikerad med skidåkare som ska till bl.a. Romme och Sälen. Det syns också genom att Plan Digital används intensivt hos skolledare och schemaläggare. För stunden är 8 personer inloggade och har arbetat under den senaste minuten hos våra 5 kommuner. Det är mycket för att vara en ögonblicksbild från våra drygt 100 användare där de flesta inte ens loggar in varje dag.

Nu handlar det ganska mycket om att hjälpa skolor med planeringen inför nästa år. Vi har nyss varit i telefonmöte med en skola som ska starta ett nytt program och behövde hjälp med struktur för programfördjupningarna. Eftersom Plan Digital erbjuder att utbildningarna byggs upp enligt en särskild trädstruktur så finns det bra och ännu bättre sätt att strukturera på. I det här fallet så handlade det om en programfördjupning som skulle återkomma på flera ställen i trädstrukturen, vilket är fantastiskt kraftfullt, både för att se att alla valbara paket ger rätt summor och för att att minimera mängden inmatningar.

Funktioner finputsas och ytterligare tester

I utvecklingen så är det som vanligt, vidareutveckling och för stunden inga nya funktioner, utan att finputsa de vi har. Programmering av kommersiellt slag har ju funnits i flera decennier, men automatiserade tester har i princip bara varit allmänt känt i närmare 10 år. Förutom att vi regelbundet bygger ut tester av att koden fungerar som den ska så bygger vi också datakvalitetstester till er kunder. Detta innebär att programmet löpande hjälper er ytterligare i att försäkra er om att er planering stämmer. Dessa funktioner är fantastiskt spännande att bygga och det som datorn kan hitta på några millisekunder kan vara något som en skola inte kan hitta förrän ett år för sent.

Är tre nya skolor på väg in?

Vi körde igång två nya gymnasieskolor igår som har börjat strukturera upp sin verksamhet i Plan Digital. Vi hoppas på att skriva avtal med dessa inom en vecka. Alla skolor får testa gratis till dess att de har bestämt hur de vill arbeta. Den dagen de börjar arbeta skarpt så är det läge att skriva avtal och offentliggöra samarbetet.

Vi har också fått mycket lovande besked från första gymnasieskolan utanför länet. Det är bara två kommuner utanför Dalarna som har fått en visning än så länge. Vi har träffat ytterligare en kommun utanför länet som också har visat stort intresse, men stora kommuner kan ha en process på över ett år för införande av system som detta, så vi låter allt ha sin gång där alla led av beslutsfattare får fördjupa sig i frågan. Det är inte som den lilla skolan i Dalarna som såg Plan Digital på fredagen och frågade om de får komma igång på måndagen direkt efter helgen. Svårslaget.

Ha ett fortsatt trevligt sportlov, ni som har. Kom ihåg att gå ut. Själv fick jag första kaffet på verandan för säsongen idag. Mycket värdefullt!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *