Vi välkomnar Introduktionsprogrammen

”Hittills är vi mycket nöjda med PD, det är dessutom riktigt roligt att jobba i!”

Vi expanderar i Borlänge med hjälp av Introduktionsprogrammen. Vi förenklar också era rapporter till Skolinspektionen och andra som behöver statistik och andra typer av uppgifter som går att generera automatiskt.

Vi har varit dåliga på att uppdatera, men det händer bra saker. Introduktionsprogrammen (IM) i Borlänge har nu anslutit sig till Plan Digital tillsammans med stora delar av resten av Borlänges gymnasieverksamhet. I de mindre kommunerna som använder Plan Digital har IM varit en mer integrerad del av gymnasieskolorna, men Borlänge är stort nog att IM i praktiken är egna skolor.

Fler visningar äger rum, även utanför länet

Vi fortsätter att prata och göra visningar för andra skolor och även närliggande kommuner utanför länet. Det finns även några visningar planerade, så vi tror nog att det finns chans att fler gillar det här. Men det är inte läge för någon rikstäckande säljturné, utan vi visar systemet för de i närområdet, samt de som kontaktar oss. Vi växer försiktigt och ser till att ge service över förväntan till de som tackat ja och som är i testfaser, det är det som måste prioriteras.

Varje visning innebär också nya kunskaper. Eftersom vi är en så pass liten aktör handlar det ofta om att försöka behaga alla kunder och implementera stöd för deras mjukvaror och bygga lösningar som passar deras arbetssätt. Denna service kan antagligen inte de stora aktörerna erbjuda på samma sätt, så vi får passa på medan vi är små.

Det har till och med hänt under de två senaste veckorna att kunder har rekommenderat oss till andra verksamheter inom närområdet. Så vi har varit i kontakt med närliggande förvaltningar till de som våra kunder tillhör. Att ständigt försöka leverera över förväntan tycks skapa nöjda kunder.

Rapport till Skolinspektionen

En ny funktion som har växt fram tillsammans med IM är en automatisk rapport till Skolinspektionen beträffande lärares legitimationer och undervisade ämnen. All den här informationen har ju redan Plan Digital och således känns det självklart för oss att ta fram en rapportmodul som gör att skolorna slipper administrera det här själva.

I linje med allt annat vi bygger så kommer inte denna lösning kosta våra kunder något extra.

E-faktura

E-faktura är ju något som de flesta av oss privat har älskat i många år. Men att leverera e-faktura till kunderna var lite trixigt. Men nu har vi skickat några e-fakturor i år och det verkar fungera. Vi är ju framöver bundna enligt lag att skicka e-faktura, så det är lika bra att försöka vara med från start.

Ytterligare 500 lärare synkroniserade

Idag synkroniserade vi ytterligare 4 kommuners lärarlegitimationer med Skolverket. Beröm till Skolverkets som fixar det här på en halv dag, trots att det är manuellt arbete inblandat. Skolverket har valt att inte erbjuda realtidsintegrationer, antagligen för att minimera någon typ av missbruk. Men fort går det!

Varma känslor av beröm från skolorna

Citatet i ingressen kommer från Theres, biträdande rektor på Hagagymnasiet som har använt Plan Digital i en dryg månad.

Ett annat härligt citat som kom ur en diskussion kring de arbetssätt som skolorna haft tidigare (Excel, samt i Schemaprogrammet) är följande:

Jag ser ytterligare en fördel med Plan Digital, kanske den främsta; det kommer att gå betydligt snabbare att lägga schema!

Rektor i Borlänge

Vi tackar för dessa trevliga ord och vi kommer fortsätta vara lyhörda på era idéer om hur vi ska snabba upp era arbetssätt ytterligare. De flesta idéerna är ju faktiskt era! Tack för att ni bidrar!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *