Det börjar lugna ned sig hos skolorna, som nu bokar in visningar

Skolledare, administratörer och schemaläggare tycks ha en lugnare period runt hörnet. Vi har tre bokningar med nya verksamheter under maj.

Skolor står alltid under stora och små planeringsarbeten, men under vårterminen upplever vi ett förhållningssätt där det är lite lättare att tänka nytt och börja om inför kommande läsår.

För vår del har våren mestadels handlat om att ge stöd till de nya Borlängeskolorna i den mån de har behövt, vilket har varit ca två tillfällen per månad. Eftersom vi hittills bara arbetar lokalt så besöker vi skolorna och löser deras problem i deras miljö, vilket har varit mycket uppskattat. Exempel på innehåll under en sådan träff har varit mycket kring val av struktur i timplaner. Trädstruktur eller inte? Ska i-valen läggas in hos respektive program eller ska de ligga i en separat timplan? Ska arbetsuppgifter som inte är undervisning läggas in i en timplan, eller vara en specialtjänsterad? Dessa är vanliga frågor och det finns inte särskilt många rätt eller fel, men det finns helt klart tankesätt att anamma för den som gillar att strukturera.

När det inte har varit att ge stöd på olika sätt för de nytillkomna så har det handlat om mycket annat administrativt. Allt från att att ha kontakt med nya potentiella kunder till andra samarbetspartners på olika sätt.

Under maj kommer vi att träffa tre verksamheter som vi hoppas kommer att gilla Plan Digital. Två av dem har vi träffat förr, den tredje har vi länge försökt få till en träff med, men det har varit stopp. Det var faktiskt den första kommunen vi ville träffa för en visning, men de hade då andra planeringar. Men nu kom initiativet från deras håll och de kommer att vara den näst största kommunen som har fått en visning. Vi håller tummarna för att Plan Digital är en rimlig lösning på deras planeringsutmaningar, men det känns troligt eftersom flera i ledningsgruppen har rätt bra koll på våra funktioner.

På återhörande gott folk och ha en trevlig helg. I mitt fall ser den ut att bli ganska regnig, men vi väntas få kompenserande solsken genom fantastisk bra VM-hockey!

/ Tobias

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *