Stort grattis alla vinnare i Dalamästerskapen!

Igår ägde Ung Företagsamhets tävling Dalamästerskapen rum, där nästan alla representerade skolor är Plan Digital-kunder.

Det som vi kanske tycker är allra roligast är att vi har fått vara med i arbetet att lyfta fram dessa fantastiska ungdomar och företag genom att vi varit med i juryn.

UF-dalalaget till SM

Idag vill vi hylla regionens unga entreprenörer

Igår ägde Dalamästerskapen rum, alltså den regionala deltävlingen som Ung Företagsamhet årligen håller. Trots alla Coronautmaningar så har UF lyckats arrangera det här bra, med nya format och en annan urvalsteknik i tävlingarna. Dessa vinnare brukar tas ut på en stor mässa som vanligtvis arrangeras i Falun, men den här gången ägde det rum i ett nytt format, på YouTube. Det har varit många intervjuer i teams, vilket i alla fall vad vi har sett är nytt för i år.

Storvinst för Goda Mål från Ludvika

Goda Mål är ett företag med tre tjejer från VBU, Ludvika som gör en kokbok med hockeytema. Såhär skriver de på sin facebooksida:

Goda Mål UF erbjuder en kokbok med Leksand IF-spelarnas bästa recept som passar alla. Förutom en inblick i spelarnas kök kommer du också få ta del av exklusiva intervjuer och tips för att lyckas; både inom hockeyn och i det privata.

Goda Mål UF på facebook https://www.facebook.com/Godamal.UF

Representerar Dalarna i 4 tävlingar

Goda Mål vann inte bara Årets UF-företag, utan de kammade också hem några utmärkelser till:

Årets tillväxtföretag
Årets vara
Årets hantverkare

Som jury har vi träffat dessa tjejer i Ludvika och vi vet att de har kämpat oerhört hårt med sina snart 800 sålda böcker. Som exempel har vi fått förklarat för oss hur svårt det är att få tillstånd att använda varumärket Leksands IF. Kloka av erfarenhet så har hockeyföreningen varit restriktiva med att låna ut rättigheterna eftersom de inte alltid har använts på ett sätt som gynnar föreningen.

Men de lyckades kämpa till sig rättigheterna och har verkligen gjort en vacker hyllning till klubben. Frågan är om de kanske till och med har lyckats förädla LIF:s varumärke en aning? Plan Digital har köpt boken och ser fram emot att testa några recept framöver!

Vårt juryarbete är över, för i år

Vi har gjort vårt första år som jury och är inte inblandade mer i år. Men vi kommer säkerligen hjälpa till även nästa år. Tobias som startade Plan Digital har varit UF-lärare under 9 år och saknar ofta sitt engagerande Entreprenörskaps-ämne. Arbete inom jury och UF-rådgivning lättar dock på trycket väsentligt. 🙂

  • Bilderna är lånade från facebooksidorna Ung Företagsamhet Dalarna och från Goda Mål UF.

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *