Hela IT-säkerhetsklassen fick ett skarpt case hos Plan Digital

Vi fick frågan av Dalarna Science Park om vi ville hjälpa programmet IT-säkerhet och mjukvarutestning med ett äkta säkerhetscase från branschen. Vilket företag skulle passa bättre, än det som både jobbar inom skola och med all relevant teknik?

Plan Digital, Högskolan Dalarna och Dalarna Science Park

Vi sågs under en förmiddag, Tobias från Plan Digital, Jacob från DSP samt Elin, Hans och Pär från Högskolan.

Och alla studenter så klart!
Hela årskurs 2 valde att spendera en stund med att spekulera kring hur Plan Digital kan ta sin it-säkerhet till nästa nivå.

Studenterna jobbade med Design Thinking

Jacob på DSP (Science Park) övade eleverna i metoder i att ta fram bra idéer. En stor del av det hela handlade om att inte försöka komma på lösningar för tidigt. Om lösningen kommer för tidigt så är det inte säkert att man löser rätt problem. Han arrangerade övningarna, ställde klockan i små korta perioder för olika kreativa moment medan vi andra såg till att vara bollplank med studenterna.

Samarbeten med skolor värderas högst

Tobias (VD) berättar att han tycker att den här typen av samarbeten är extra intressanta, eftersom Plan Digital på så många sätt handlar om skola. Vilket företag som helst kan samarbeta med högskolan, men när samarbetet är med ett skolföretag blir det ytterligare en pusselbit på plats.

Att Plan Digital kan få ge tillbaka till skolan på det här sättet känns alltid kul. Att han också behärskar det här med att leda grupper av elever och studenter gör ju inte samarbetet mindre effektivt.

Studenterna är nöjda

Flera av studenterna, t.ex. Niclas och Eva berättar efteråt att det var kul med ett äkta projekt, där de fick titta på riktiga utmaningar och att få göra skillnad utanför själva skolan.

Har vi lärt oss något då?

Det tror vi! Plan Digital har fått nya perspektiv på saker och vi vet att vissa frågor kommer prioriteras upp en aning. Vi är också säkra på att många av studenterna har tagit med sig några viktiga punkter.

T.ex. värdet av att ha flera olika inloggningsmetoder. BankID nationellt var ju nere en dag här om året och det var inte kul den dagen för leverantörer som bara hade den vägen in. Vi hade tre.

Tack Dalarna Science Park och Högskolan för den här gången. Vi kommer absolut att ses igen!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *