Vem i årskurs 6 har tjänstefördelat sina lärare? Jo, Eric!

För första gången har vi haft en praktikant från grundskolan. Eric från Sunnansjö skola har varit en dag med Plan Digital.

Våra tidigare praktikanter har varit hos oss i veckor eller månader

Men den här gången var det bara en dag. Eric från Sunnansjö har varit hos oss och lärt sig att skolan, under huven, kan vara något helt annat än det han upplever om dagarna.

Skolbarn funderar sällan på tjänstefördelning…

Hela rubriken är nog den största underdriften du läst under senaste veckan. Vi har visat Eric att rektorn inte bara är en halvsträng person som bestämmer en massa saker, eller som man har möten med när det blir problem. Att rektorn försöker planera så att alla lärare hamnar på rätt plats, inte bara ur elevens perspektiv, utan också för lärarens och skolans bästa är så klart inget som han hade reflekterat särskilt mycket över. Men det har han gjort nu.

Han har fått tjänstefördela både grund- och gymnasieskola

”Det här är ju riktigt kul”. Det får vi faktiskt höra ibland även från våra rektorer. Vi tycker det känns lika konstigt varje gång att ett planeringsverktyg får beröm för att det är roligt att arbeta i, men det har vi fått skriftligt många gånger. Nu har vi även fått höra det av Eric i årskurs 6.

Förutom att han har sett till att alla lärare fått en rimlig mängd uppdrag och att behörigheterna används ansvarsfullt så passade han också på att titta hur timplanerna ser ut på FT TRT, alltså Fordon Transport för GY25 där han räknar med att börja studera om 3 år.

Vi får se om Eric blir lastbilschaufför, rektor eller både och. Oavsett så önskar vi dig lycka till i dina framtida studier och att resten av din skolgång får planeras i Plan Digital. 🙂

Självklart fick han lite prylar

Enligt hans pappa blev han jättenöjd med Plan Digital-tröjan och har haft den i skolan i flera dagar. Inte ens hans rektor har fått en sån, så vi förstår att han från och med nu är skolans riktiga chef!

Han dricker också kaffe. Är det vanligt hos barn i den åldern? Vi tyckte naturligtvis att att den bästa smakupplevelsen sker i en riktigt bra kaffekopp. Så han fick helt enkelt en famn full med prylar som är bra att ha; både när han tränar, fikar och vill vara allmänt snygg!

Vi har så klart fått tillstånd av Eric och målsman att publicera det här.

Vi har ju också en praktikant varje dag

Vi har också Emilia, som har gjort LIA 1 hos oss och nu gör LIA 2. Vi kommer snart presentera henne i ett separat inlägg.

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *