Jesper gör comeback till UF i Ludvika

Vi är alltid representerade när det erbjuds att hjälpa eleverna att putsa på deras affärsidéer. Men nu var det första gången Jesper var med, i alla fall som drake.

Ludvikas UF-företagare får tips och feedback

Jesper gjorde under veckan som varit sin debut som drake på Draknästet, eller Idénästet som UF Dalarna har döpt om det till för årets upplaga. Samma sak körs runt om på alla skolor i Dalarna under samma tidpunkt, men just det här besöket ägde rum hos VBU i Ludvika.


Att delta i sådana här träffar är otroligt inspirerande. Den pirriga och exalterade atmosfären i lokalen, fylld av unga entreprenörer med gnistrande ögon och innovativa idéer var verkligen enastående.
Att få se alla dessa kreativa själar, med sina fantastiska koncept om hur man inte bara kan göra vinst, utan också göra världen bättre, var en ögonöppnare. Som drakar fick vi möjlighet att bevittna allt från frystorkat godis som kan hålla sig färskt i upp till 20 år, till företag som skapade läckra syltar och chutneys av matrester från matvarubutiker och caféer (som smakade otroligt gott!).

UF-företagen höll otroligt bra presentationer. Deras passion för sina produkter och tjänster var smittande och inspirerade verkligen oss andra drakar. Det fick mig att fundera på min nästa stora affärsidé och tänka tillbaka själv till när jag drev UF-företag, som ärligt talat måste ha varit mitt favoritämne under hela gymnasiet.


Sammanfattningsvis var dagen fylld av skratt, lärande och en stark känsla av gemenskap. Att få möjlighet att interagera med så många drivna individer i så ung ålder och dela tankar och idéer med andra drakar som hade lika många kloka synpunkter var fantastiskt. Det var verkligen en ovärderlig upplevelse och jag ser fram emot att vara med i flera år framöver.

/ Jesper

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *