Kontorshund 2.0 beta

Vi varnar känsliga läsare för ett sött och tramsigt inlägg, men fullt av glädje och rivsår från vassa tänder.

Om vi hade haft dålig humor så hade vi kallat henne vår senaste colliega, men vi försöker hålla en något högre lägsta nivå än så. 🙂

Vi välkomnar Leia!

Version 2 kommer ersätta version 1

Version 1 har 10 år på nacken och är fortfarande rätt stabil, så vi förbereder version 2 i lugn och ro innan det blir panik. Vi hoppas att de ska få samexistera i några år, men hur länge är tyvärr inget vi styr över.

Än så länge fungerar version 2 fördjävla dåligt. Det är oklart om den kvalificerar som hund, eftersom den i mångt och mycket uppträder som en trasig katt. Den jagar sin egen svans, den ligger upp och ned, låter konstigt och biter i allt den kommer åt, inklusive metall. Våra kartläggningar visar också rejäla koncentrationssvårigheter då den inte verkar behålla en idé i längre än ett par sekunder innan den är på väg i motsatt riktning.

Beta-versionen tuggar på kablar

Det finns vissa egenskaper som lirar dåligt med kontorsverksamhet. Vi brukar ha som policy att inte kissa under matbordet, men vi kan göra undantag under både första och andra dagen på jobbet. Däremot har vi nolltolerans när det kommer till att tugga på anslutna kablar, vilket gör att det här djuret inte riktigt är mentalt redo för de situationer som hör kontoret till. Hon har dock testat minst tre av våra kontorsstolar och verkar godkänna samtliga. Men ergonomin blir lite dålig, för att inte säga livshotande i flera sammanhang.

Hon ligger på, under eller mot stolshjulen hela tiden. Rullar vi bort följer hon efter

Vi övar lite varje dag medan vi också får fortbilda oss i att valpsäkra allt. Vi hoppas samtidigt på att hon övar upp sin självbevarelsedrift genom att undvika stolshjul och annat.

Nog med nörderier, det här är Leia

Version 1 närmast, version 2 i korgen

Precis som Yoshi så är Leia en långhårig collie. Till skillnad från Yoshi så är det här av en sådan färg att alla kommer att fatta att det är just en collie, eftersom hon kommer se ut som Lassie när hon blir hund, om ett år eller två. Yoshi är av en annan färg (blue merle) som är mestadels grå, där Leia är sobel, alltså ljusbrun.

Yoshi som leksaksfigur

Okej, vi kunde inte hålla oss, det blir fler nörderier. Känner du igen namnet? Du vet hon, ledaren av rebellerna och hon som kan prata med sin bror utan mobiltäckning på galaxers avstånd? Carrie Fisher, Nathalie Portmans dotter? Namnet Leia kommer alltså från Star Wars. Det var klart från början att det skulle vara ett nördigt namn, precis som Yoshi som har fått namnet från en grön spelkaraktär. Leia var dock ett namn som dök upp i våra huvuden rätt sent, det var nära att det blev en Zelda.

Leia är idag 8 veckor plus några dagar och vi tror att det dröjer några veckor innan hon blir en kontorshund på riktigt. Hon har ju egentligen inte ens blivit hund på riktigt, så att hon skulle vara lämplig på jobbet känns ju som en aning högt ställda förväntningar. Just nu är hon helt enkelt dåligt rustad för att vara i dessa miljöer. Hon är rätt dåligt rustad för det allra mesta faktiskt, förutom att bli gosad med mellan hennes små försök att upptäcka världen.

Yoshi föreslår att vi utnyttjar vår 14 dagars returrätt

Han kan naturligtvis inte förmedla detta varken muntligt eller skriftligt, men kroppspråket visar ganska tydligt att han inte ställer sig bakom vår senaste investering. Vi hade hoppats på att han skulle bli glad av lite mer fyrfotat sällskap, men under de få dagar som varit hittills så har det varit maximalt tänkbart missnöje. Vår tolkning är att han ser på valpen såsom vi ser på en influensa, alltså något man helst undviker.

Vi vet inte hur lång tid det tar för Yoshi att släppa in en valp i flocken, men det måste inte gå fort, vi har tålamod och tillräckligt stor plats för att hålla isär dem. Vi har 3 kontorsrum. Men vi kommer inte skaffa en tredje hund. Nej. Fast om någon i personalen behöver ha med sig hund på kontoret så kommer det finnas ett rum över i så fall. Just nu är vi i läget att vi undrar hur man någonsin har orkat skaffa hund förr.

Hon är en aning jobbig

Kenneln (Lillkråkans) i Östervåla var noggranna med att påstå att det var falsk markandsföring när vi träffade trötta, lugna och gosiga valpar. De missade att berätta att valpdjävlarna är pälsbeklädda varianter av satan själv. Hon är så söt så att man smälter, samtidigt som hon i nästa ögonblick tuggar på dörrfoder, fötter, örsnibbar, skor, kablar och allt annat av värde. Men det går nog över. Var Yoshi såhär dryg? Vi tror inte det, men såhär kan det vara med valpar, hon är nog inte särskilt mycket värre än någon annan.

Hon är också snygg, framåt och trevlig

Huvudsaklig beståndsdel: Tänder

Vi kan inte nog tydligt påpeka att hunden har tänder. Med bakgrund av hur mycket hon tuggar på allt så kan man lätt tänka sig att hon är gjord av tänder, att hon liksom blivit inverterad. Istället för tänder i munnen och päls utanpå kroppen så är det päls i munnen och hon är klädd i sylvassa nålaktiga tänder. Hon ser inte så ut, men hon upplevs så några gånger per dag.

Men hon är sockersöt och väldigt trevlig. Både vi och andra har sagt att hon är en av de sötaste valpar vi har sett. Yoshi var inte såhär söt. Mycket ska han ha, men där åker han på pisk. Hon är också sunt nyfiken på precis allt, både prylar, djur och människor. Huruvida hon är smart återstår att se, vi ska försöka lära henne något programmeringsrelaterat framöver, även om vi inte vet riktigt vad än. 🙂

Varför collie?

Vi skulle nog säga att det i grunden är VD Tobias fel. Han fick sin första collie i familjen innan han gått ut skolan och skaffade sin egen direkt efter studenten. De vackra, smarta och totalt knasiga hundarna har tjänstgjort som moraliskt stöd och trogna vänner i omgivningen i flera decennier nu, så varför inte fortsätta på det beprövade temat?

Och dessutom, vad skulle robotdammsugaren Felicia roa sig med om det inte var päls överallt?

Fler bilder

Det är svårt att titta sig trött, så håll till godo.

Collievalp
Collievalp

Vi passade på under fredagen att besöka Hagge golfklubb med tillhörande restaurang (rekommenderas!) som Leia omedvetet är med och sponsrar, så vi tänkte att hon skulle få nosa lite på vår sponsrade bana och bli ”åååååhhh:ad” av hälften av restaurangens besökare.

Leia har träffat Solo

Det häftigaste av allt, som vi tyvärr inte fick foto på var att hon på parkeringen träffade en tax som var 4 veckor äldre. Taxen var den enda överlevande i sin kull och fick namnet Solo. Du som är nörd fattar hur sjukt bra det var; att den första valpen (utanför sin egen kull) som Leia fick leka med, var pojken Solo. De lekte dessutom riktigt fint. Husse var tydligen styrelsemedlem i golfklubben. Jag hoppas de får träffas igen framöver. ”A love written in the stars”, nej, glöm det sista.

Här ligger Leia bland hela Plan Digitals 8 människotassar.

Hagge Golfklubb, bana 5, det är vi det!

Har kanske också träffat vår nästa kollega?

När vi haft Leia i bara en dag åkte vi till Söderbärke för en första träff med en potentiell framtida kollega. Vi frågade tjejen vi skulle träffa om det var bra eller dåligt att ta med en valp på en sådan träff. Vad hade du själv svarat? Hur som, hon somnade på deras uteplats nästan direkt. Hon provtuggade också på några stenar, vi tror att de blev godkända.

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *