Kund: Underbart! Helt jävla underbart

Det händer mycket spännande nu. Under nästa vecka finns det goda chanser att vi skriver två avtal med blivande kunder. Det ena inom ett helt nytt område.

Som alltid är vi försiktiga med att ropa hej innan dokumenten är underskrivna, men vi räknar med att ropa hej två gånger om en vecka.

EU logo

En kund var frustrerad

Alla skolor jobbar ju rätt olika, skulle vi säga. På vissa ställen är rektorn kung och bygger både timplaner och tjänstefördelning. På andra ställen är arbetslagen minst lika involverade och i vissa fall är det en enda person som administrerar all planering, från ax till limpa. Vi har flera skolor av varje sort bland våra kunder.

Igår fick vi ett mail från en person enligt det sistnämnda, som administrerar allt, både högt och lågt. Administratören jobbade just då med att visa för varje rektor hur tjänsterna för respektive lärare ser ut nu och behövde ett sätt att få överblick över tjänster, sorterat per rektor. Den som loggar in som rektor har befintliga gränssnitt för att hålla koll på sin egen personal och dess summor, men en som arbetar mer övergripande fick inte samma typ av hjälp.

När någon är riktigt frustrerad, då ställer vi gärna in kvällsaktiviteterna och försöker bygga något snabbt som löser problemet. Resultatet blev ett organisationsschema som finns under ”Statistik” i huvudmenyn. Alla kommuner har inte fått den menyn än, men kanske hälften av er.

Antagligen kommer menyn byta både funktion och namn på sikt, men där finns några vyer för snabba åtgärder. Där kan du se alla tjänster, sorterade per rektor, samt att det också med få klick går att knyta personal till enhet och chef. Vi vet att flera skolor använder Plan Digital som ”guidad rundtur” för ny personal på skolan och vi tror att det här organisationsschemat kommer att vara en självklar del i det arbetet framöver.

Kunden blev nöjd, vilket rubriken i det här inlägget tyder på.

Ny kund på gång

Det funkar toppen. Jag är helt såld. Avtalen är påskrivna och går iväg idag.

Rektor och nybliven kund

Vi är jättestolta över att ha fått chansen att få en ny kund igen, denna gång från en kommun lite längre bort. Vi kan säga att vi slagit avståndsrekord för vår egen del.

Vi återkommer om det under nästa vecka, hoppas vi. Rektorn som har kommit igång med PD är i alla fall enligt citatet nöjd med våra tjänster. Då har de inte ens sett den nya versionen de fick idag. 🙂

Plan Digital får en systertjänst

Heter det ens så? Det känns som ett användbart begrepp.

Hur som helst, vi har idag fått besked om att vi vunnit en upphandling i ett EU-projekt, där vi ska hjälpa kommuner med kartläggning av kompetenser och liknande arbeten. Detta är inte en del av Plan Digital, men syftet är ganska likt och målgruppen är i stora drag samma som vi har idag. Vem vet, kanske knyts tjänsterna ihop framöver? Det är i alla fall vårt företag, Plan Digital Sverige AB som ska bygga tjänsten, men vilket varumärke den kommer gå under, det vet ingen än.

Vi får orsak att återkomma om det här också när allt är färdigformulerat och officiellt.

Nu tar vi långhelg. Ut i solen gott folk, det kan vi behöva!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *