Rekordsnabb samläsning

Samläsningen har fått ett stort lyft i versionen som började rullas ut under förra veckan. Några skolor har inte fått den än, men den kommer inom loppet av dagar. Kanske samtidigt som den här versionen.

Samläsningarna kommer få det största lyftet sedan tjänsten lanserades.

(n-1)*5 blir n+3

Sådär, nu har vi skrämt bort alla som inte är matematiker. Men om någon trots allt fortfarande läser så ska vi förklara med ord vad det här handlar om.

Du som har registrerat en samläsning i Plan Digital vet att det är ett antal klick. Det är kugghjul, val av aktivitet, val av rad att samläsa med, val av matematikregler och slutligen en bekräftelse. Om 10 rader ska knytas ihop så får du gå igenom den här processen, ungefär, 10 gånger.

Så kommer det inte längre att fungera. Med det nya gränssnittet kommer så får varje rad en kryssruta. Där kan du markera alla rader du vill samläsa, för att senare i ett avslutande steg berätta vad du vill göra med dem, t.ex. att samläsa dem. Ungefär såhär kommer det att se ut:

Börja med att markera raderna som ska kopplas ihop, vilket är 1 klick per rad. Sedan avslutar du med 3 klick på slutet för att berätta vad som ska hända med raderna.

Funktionen med dessa kryssrutor är framförallt att samläsningarna ska gå snabbare att registrera, det var så idén föddes. Men vi kommer säkerligen att komma på ett flertal andra användningsområden.

Framförallt ser vi, som vanligt, fram emot att ni användare berättar vad ni vill ha i den där listan med alternativ som dyker upp strax under tabellen med alla tjänsterader.

Fler små och stora nyheter

Varje version innehåller ett antal mindre åtgärder, såsom förändrade ordval, kanske någon buggfix samt förbättringar av gränssnittet. T.ex. har vi byggt om hur huvudmenyn fungerar, rent tekniskt, vilket ska underlätta för några av er.

Det kommer också att finnas en ny statistikfunktion för att hålla koll på behörigheter i er undervisning. Mer av den varan kommer i framtida versioner också.

Vi tror och hoppas att de första skolorna kommer få den nya versionen under helgen, alternativt veckan efter.

Vi vill också passa på att tacka Matematikläraren och Plan Digital-experten Thomas i Ludvika för att han så fint definierade formeln för antal sparade klick. 🙂

Vi önskar er en trevlig Valborg!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *