Vi bygger ett Makerspace till Västerbergslagens unga och gamla

Ibland spenderar vi några timmar under en kväll eller helg hos Smedjebacken Makerspace. Vad ett makerspace är vet du säkert redan, annars kan vi kort beskriva det som en plats där du kan skapa saker. Vi tänker att det är lite som en slöjdförening, men med en lite mer teknisk linje. Det finns borrmaskiner, 3D-skrivare, datorer för programmering och mycket annat. Föreningen kommer nog främst träffa skolelever eftersom lokalen finns i anslutning till Bergaskolan, men på kvällstid så är föreningen öppen för alla medlemmar, oavsett vem du är.

Vill du veta mer om föreningen så kan du läsa vidare här: smbmakerspace.se eller på facebook: facebook.com/smb.makerspace.

Detta Makerspace drivs av en ekonomisk förening där Plan Digital är grundare och styrelsemedlem tillsammans med en handfull andra kreatörer. Just nu inreds lokalen med olika maskiner, möbler och andra konstruktioner inför någon form av invigning under vintern.

Här limmar vi fast ”bas-plattor” på en spånskiva. Sedan kapar vi skivan med plattorna på plats för att den ska passa på väggen.
Skivan är nu monterad på väggen och en början till legovägg kan anas. De svarta klossarna sitter över skarvarna så att basplattorna hamnar i rätt vinkel och rätt avstånd till varandra.
Här är legoväggen på plats där alla plattor är upplimmade. Naturligtvis var vi taggade inför att börja använda den direkt. Föreningens logotyp är på plats med hjälp av våra påsar med lego som är kategoriserade enligt färg. Praktiskt!

Föreningen välkomnar sponsorer

Legoväggen blev klar under torsdagen och nästa steg är att bygga färdigt sponsortavlan, där Plan Digital tillsammans med några andra företag redan har en tänkt plats, men det finns plats för många fler. Föreningen söker företag som vill sponsra med tid, pengar eller engagemang som på något sätt hjälper föreningen med sitt mål, att bidra till skapande i regionen. Håll koll på Smedjebacken makerspace på Facebook eller kontakta oss hos Plan Digital om ni vill ha hjälp med att hålla koll, eller bara vill ta kontakt. Ett sponsorbrev kommer ut framöver.

Just nu laborerar vi med olika sätt att visa upp sponsorerna. Kanske kommer varje sponsor att ha en tavla med logotypen utskriven i 3D? Vad tror du, blir det bra? Vi får se, men det är ett kul alternativ.

Vi jobbar faktiskt också med ordinarie verksamhet

Av vår blogg att döma så jobbar vi ingenting med våra skoltjänster. Så ser det ut, men det stämmer föga överens med hur våra dagar ser ut. Två kommuner fick en ny version idag. Vi återkommer snart med mer sånt, antagligen redan under nästa vecka.

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *