Alla har vaknat och filminspelning

Vi sa samma sak för två veckor sedan, men vi säger det igen. Nu märks det att folk är tillbaka från semestrarna och det är så kul med lite liv igen! Idag har tre tre kommuner kontaktat oss för nya samarbeten, fast för två olika tjänster.

Sponsoravlor

Lagom mycket kaos hos skolorna

Skolorna är igång och vi med dem. Tre av oss som arbetar med Plan Digital undervisar ju också i viss utsträckning. Två hos gymnasiet och en hos högskolan. Vi har tilldelats schema och det mesta börjar fungera, men lite rörigt är det nog i ett par veckor till.

Förutom undervisning så är det nya skolor och kommuner som kikar på våra tjänster, både nya och gamla ansikten. Det har hänt flera gånger att rektorer byter skola och önskar att vi gör en visning på deras nya arbetsplats och så även denna vecka.

Som vanligt ropar vi inte hej särskilt högt innan vi skrivit avtal, så vi återkommer en annan vecka om detta.

Vi lanserar en ny tjänst

Vi har under många år velat bygga en annan tjänst för att hjälpa skolor och kommuner. Tjänsten är ute på remiss hos en skola och vi tycker själva att den börjar bli riktigt bra. När skolan använder den skarpt och säger snälla saker om den, då kommer vi visa upp den offentligt. Om de svär och frustreras, då ska vi putsa ett tag till. Snart vet vi. 🙂

Vi tror och hoppas att skolorna kommer använda den här tjänsten ännu mer än Plan Digital, men det är lite olika syften och en liten annan målgrupp. Tjänsten är lite mer lekfull samtidigt som den kanske är ännu viktigare än det vi jobbat med förr. Kryptiskt? Ja visst, men vi lovar att avtäcka det här projektet vilken vecka som helst.

Draknäste också för riktiga företag?

Plan Digital är drakar i draknästen för regionens UF-företag. Vi älskar UF och Tobias är även legitimerad och diplomerad i ämnet och är nu för tiden också jury för UF Dalarna. Idag fick vi frågan från ett helt annat håll om vi vill vara drakar även för riktiga företag som ska lansera nya tjänster. Skillnaden mot TV-programmet i båda dessa situationer är att vi inte är riskkapitalister, utan att vi analyserar affärsidéer, ställer (rätt?) frågor och kanske bidrar med kompetenser och kontaktnät. Vi har själva fått stöd av andra och vi kommer garanterat behöva mer av den varan i framtiden, så det är bra att det bildas nätverk med så mycket bredd och mångfald som möjligt. Vi får se vad det blir av detta, men det låter spännande!

Filminspelning hos Smedjebacken Makerspace

Legoväggen, det mest populära vi har?

Idag hade vi besök från kommunikationsavdelningen hos Smedjebacken/Ludvika-kommun som filmade hos Smedjebacken Makerspace. Varför pratar vi om Makerspace då och då? Jo, vi tror att Makerspace är ett jättebra komplement till skolan för att stärka barn, unga och andra i att utveckla sin kreativa sida. Makerspace är lite som en slöjdförening, med pyssel, elektronik, maskiner och annan teknik såsom programmering. Plan Digital är medgrundare och initiativtagare till föreningen och driver den både som förening och skolverksamhet. Men vi har inte riktigt kommit igång med föreningsverksamheten än, men skolan är på plats!

Pelarborrmaskin

Inför inspelningen tyckte vi att det var dags att få ihop sponsortavlan som vi i styrelsen har pratat om länge. Först fick vi mäta och räkna lite var alla spikar skulle sättas för att alla tavlor skulle hamna symmetriskt och provocerande rakt. Det blev kalasbra, även om några av våra tavlor är tomma och vill ersättas av sponsorer! Vill du sponsra? Föreningen har nytta av nästan allt, både prylar, kompetens och din tid. Kontakta oss i Plan Digital för mer information.

Lagom intressant kuriosa är att Plan Digital inte bara har hängt upp alla sponsortavlor idag, utan vi (Tobias) har faktiskt snickrat ihop tavlan och monterat den också. Du kan se mer om bygget av de mesta i det här inlägget från oktober och se när vi snickrade för fullt och byggde legovägg och annat mys.

Programmerbar cellplastskärare

Förutom att montera upp alla sponsorers skyltar så programmerade vi också till filminspelningen. Vi passade på att skriva lite kod för en fantastiskt säker ”kom ihåg mig-funktion” som fotografen passade på att filma lite på. Snart kommer funktionen erbjudas skarpt i någon av våra nya tjänster.

Vi jobbar vidare och hoppas på att få ut en ny version av Plan Digital om någon vecka. Vi har trevliga nyheter, eller i alla fall en som är av ganska stor betydelse. Men det återkommer vi om snart!

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *