Vi har skickat en bil till Ukraina

För några veckor sedan startades ett engagemang att samla in pengar för att köpa varor och fylla bilen och dra till Ukraina. Det är Bengt som är initiativtagare, men Plan Digitals VD Tobias skulle följa med ner till Lublin i Polen för att hjälpa till. Tyvärr fick Tobias lite problem med ID-handlingarna som gjorde att risken skulle vara stor att fastna i Polen, så Bengt rattade resan själv. Det var häftigt att testa att det gick att ta sig från Fagersta till Lublin via Warszawa på två dagar, även om vi valde att stanna i Warszava över natten, för att helt enkelt får en vettig sömn.

Bengt stannar senare kvar som volontär och hjälper till med allt som kan behövas för att få hjälp över gränsen. Både varor åt ena hållet och flyktingar åt andra. Det är inte bestämt hur länge Bengt stannar, men över en vecka har gått och det ser ut att bli en vecka till.

Tobias och Plan Digitals moderbolag Deserve it hjälper till lite smått på distans. Vi har också slängt upp en enkel blogg där Bengt kan visa sitt perspektiv av vad som händer vid gränsen.

Se bloggen här:

Författare: Tobias

Ägare, VD och grundare av Plan Digital. Skolnörd, planeringsnörd och programmerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *